Samenwerking Munckhof en Advantive

Met 90 jaar aan vervoerservaring mag Munckhof zich expert noemen in personenvervoer en reizen. Munckhof zet deze expertise met passie en overtuiging in voor al haar relaties. Bij Munckhof werken ruim 2.000 medewerkers. De organisatie vervoert ruim 30.000 mensen per dag. John Hellegers, Manager Automatisering Taxidivisie, vertelt over de rol van Power BI binnen Munckhof en over de samenwerking met Advantive.

Realtime inzicht

Binnen Munckhof wordt de rol van automatisering en data steeds belangrijker. “In de taxidivisie draait alles om service. Vanuit opdrachtgevers worden hier ook eisen aan gesteld. Om dit te bereiken, werken we steeds meer digitaal. Opdrachtgevers willen graag weten of we het afgesproken serviceniveau halen. Voorheen hielden we alle gegevens in Excel bij en maakten we vervolgens in Excel grafische overzichten. Dit gaf prima inzicht in onze prestaties. Alleen is er steeds meer vraag naar realtime inzicht. Daarom hebben we vorig jaar besloten om onze rapportages in een BI-oplossing te gaan maken”, aldus John Hellegers.

Klik Munckhof en Advantive

John Hellegers vervolgt: “In september 2018 hebben we verschillende partijen benaderd om hun BI-oplossing inclusief datawarehouse aanpak te presenteren. Het selectietraject hadden we vrij snel afgerond. De keuze voor Advantive en Power BI was in een paar weken een feit. Advantive is een totaalpartner. Ze zijn volledig thuis op Microsoft gebied en bieden brede ondersteuning. Power BI bleek het beste bij ons te passen vanwege de rijke functionaliteit, gebruikersgemak en goede prijs-kwaliteitverhouding. We hebben voor Advantive gekozen vanwege de klik, pragmatische aanpak en goede BI en datawarehouse kennis.”

We hebben voor Advantive gekozen vanwege de klik, pragmatische aanpak en goede BI en datawarehouse kennis.”

De basis staat

“De basis staat en die is in slechts drie maanden gerealiseerd. De komende tijd gaan we de inzet van Power BI binnen Munckhof met Advantive en onze collega’s verder uitbreiden. We gaan de dashboards met onze opdrachtgevers delen en hen het gewenste inzicht bieden. Ook gaan we een aantal collega’s wegwijs maken in het zelf kunnen maken van dashboards. Dit maakt ons als organisatie servicegerichter, flexibeler en toekomstbestendig.”

Toegevoegde waarde Power BI

John Hellegers geeft aan wat de toegevoegde waarde van Power BI voor Munckhof is: “We streven we naar uniformiteit en standaardisering. Power BI helpt ons hierbij. We zullen meerdere datawarehouses en dashboards voor de organisatie gaan ontwikkelen. Het resultaat is dat we continu onze dienstverlening verder kunnen verbeteren, grip houden op onze processen en kunnen bijsturen als het nodig is. We zijn super trots op wat er nu staat en gaan vol enthousiasme deze koers voortzetten.” 

Wat doen we nog meer?

Modern datacenter

Modern datacenter

Een modern datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Oplossingen

onze oplossingen

Maak kennis met de innovatiekracht en toegevoegde waarde van de Microsoft cloud voor jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.