8 voordelen van Azure Virtual Desktop

Azure Virtual Desktop biedt je medewerkers een unieke virtuele desktopervaring op al je devices. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Het grote voordeel is optimale performance en een prettige gebruikerservaring. Alle VDI- en RDS-uitdagingen zijn verleden tijd. Met Azure Virtual Desktop werk je eenvoudig vanuit huis. In deze blog delen we de voordelen van Azure Virtual Desktop met je.

1. Volledige Microsoft 365 integratie

Azure Virtual Desktop biedt je 1 oplossing voor Outlook, OneDrive, Microsoft Teams en SharePoint Online. Je hebt een complete virtuele werkplek op basis van Windows 10 of Windows 11. Ook kun je gebruikmaken van de uitgebreide beveiligingsmogelijkheden van Microsoft 365. Dit is met de traditionele VDI- en RDS-omgevingen niet te realiseren.

2. Optimale performance en gebruikerservaring

Traditionele VDI- en RDS-omgevingen kennen vertragingen / time-outs. Dit komt de performance en gebruikerservaring niet ten goede. Het biedt medewerkers een eigen virtuele desktop, die geen invloed heeft op andere sessies. Door de rijke schaalmogelijkheden worden piekmomenten automatisch goed opgevangen en leidt de performance hier niet onder.  Azure Virtual Desktop biedt medewerkers een betrouwbare, snelle en veilige virtuele werkplek op zowel zakelijke als onbeheerde privé devices.

3. Geen hardware meer nodig

Azure Virtual Desktop is een werkplek-as-a-service. Deze draait volledig in de Microsoft cloud. Je hoeft zelf niet meer voor vier jaar in hardware te investeren. Je hebt geen zorgen meer om deze hardware (ruimte huren, onderhoud, etc.). Je investeringsmodel verschuift van CAPEX naar OPEX. Einde van de maand weet je precies wat je kosten zijn. Hierdoor heb je grip op je kosten.

4. Schaalbaar en flexibel

De virtuele werkplekoplossing is bijzonder schaalbaar en flexibel. Voor het opvangen van piekbelasting ken je eenvoudig extra capaciteit toe. Hierbij kun je denken aan drukbezochte kantoordagen, calamiteiten of tijdelijke versterking / extra medewerkers. Ook kun je als het rustiger is, zoals in de avonduren, weekenden en tijdens vakanties, eenvoudig afschalen. Met behulp van tooling kun je ervoor zorgen dat het schalen zo efficiënt mogelijk gebeurd!

5. Azure Virtual Desktop biedt 1 desktopervaring

Medewerkers zijn veeleisend. Ze willen werken, zoals ze thuis gewend zijn en overal dezelfde ervaring hebben. Denk hierbij aan het instellen van je favorieten in je browser, je bureaublad, snelkoppelingen en instellingen in Office. Azure Virtual Desktop biedt medewerkers op ieder device dezelfde desktopervaring met dezelfde mogelijkheden.

6. Geïntegreerde beveiligings- en beheertechnologieën

Microsoft onderhoudt en beveiligt het Azure Virtual Desktop platform. Medewerkers en beheerders ondervinden geen hinder van updates, nieuwe release en (security)patches. Het enige wat je nog hoeft te doen is het onderhouden van je Windows 10 of Windows 11 omgeving. Ons advies is om vooraf een goed security beleid vast te stellen, te implementeren en te beheren. Advantive biedt je zowel op beheer als security gebied uitgebreide ondersteuning.

7. Toekomstbestendig

Windows wordt door Microsoft continu doorontwikkeld. Het is dus niet meer nodig om iedere vier jaar een nieuwe werkplek te implementeren. Microsoft onderhoudt de complete back-end van Azure Virtual Desktop. Hardware- en software-updates en -inrichting zijn verleden tijd. De virtuele werkplekoplossing is continu in ontwikkeling. Het blijft hierdoor aansluiten op de eisen en wensen van je medewerkers en organisatie. 

8. Snelle implementatie

Azure Virtual Desktop neem je af als een dienst. Het is dus niet meer nodig om hardware aan te schaffen, hele farms in te richten, te testen en te onderhouden. Azure Virtual Desktop inrichten bestaat uit configuratie. Wel is het goed om vooraf te bepalen wat je als organisatie nodig hebt, zodat je de juiste configuratie-opties selecteert. Een goede inrichting is nog steeds cruciaal voor de performance en gebruikerservaring. De basisinrichting is vaak in een dag gerealiseerd. Daarna kun je je richten op de werkplekinrichting. Onze ervaring leert dat een AVD-implementatietijd ten opzichte van een traditionele implementatie in de helft van de tijd kan plaatsvinden.

Direct meer weten?

Wil je weten wat de voordelen van Azure Virtual Desktop zijn voor je organisatie? Onze consultants geven je graag een demo en beantwoorden je vragen. Liever eerst nog wat meer online informatie? Klik dan hier

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.