8 voordelen van Windows Virtual Desktop

Windows Virtual Desktop biedt je medewerkers een unieke virtuele desktopervaring op al je devices. Het grote voordeel is optimale performance en een prettige gebruikerservaring. Alle VDI- en RDS-uitdagingen zijn verleden tijd. Met Windows Virtual Desktop werk je eenvoudig vanuit huis. In deze blog delen we de voordelen van Windows Virtual Desktop met je.

1. Volledige Microsoft 365 integratie

Windows Virtual Desktop biedt je 1 oplossing voor Outlook, OneDrive, Microsoft Teams en SharePoint Online. Je hebt een complete virtuele werkplek op basis van Windows 10. Ook kun je gebruikmaken van de uitgebreide beveiligingsmogelijkheden van Microsoft 365. Dit is met de traditionele VDI- en RDS-omgevingen niet te realiseren.

2. Optimale performance en gebruikerservaring

Traditionele VDI- en RDS-omgevingen kennen vertragingen / time-outs. Dit komt de performance en gebruikerservaring niet ten goede. Windows Virtual Desktop biedt gebruikers een eigen virtuele desktop, die geen invloed heeft op andere sessies. Door de rijke schaalmogelijkheden worden piekmomenten goed opgevangen en leidt de performance hier niet onder. Bij een goede inrichting worden deze piekmomenten automatisch opgevangen. Windows Virtual Desktop biedt gebruikers een betrouwbare, snelle en veilige virtuele werkplek op zowel zakelijke als onbeheerde privé devices.

3. Geen hardware meer nodig

Windows Virtual Desktop is een werkplek-as-a-service. Deze draait volledig in de Microsoft cloud. Je hoeft zelf niet meer voor vier jaar in hardware te investeren. Je hebt geen zorgen meer om deze hardware (ruimte huren, onderhoud, etc.). Je investeringsmodel verschuift van CAPEX naar OPEX. Einde van de maand weet je precies wat je kosten zijn. Hierdoor heb je grip op je kosten.

4. Schaalbaar en flexibel

Windows Virtual Desktop is bijzonder schaalbaar en flexibel. Voor het opvangen van piekbelasting ken je eenvoudig extra capaciteit toe. Hierbij kun je denken aan drukbezochte kantoordagen, calamiteiten of tijdelijke versterking / extra medewerkers. Ook kun je als het rustiger is, zoals in de avonduren, weekenden en tijdens vakanties, eenvoudig afschalen.

5. 1 desktopervaring

Gebruikers zijn veeleisend. Ze willen werken, zoals ze thuis gewend zijn en overal dezelfde ervaring hebben. Denk hierbij aan het instellen van je favorieten in je browser, je bureaublad, snelkoppelingen en instellingen in Office. Windows Virtual Desktop biedt gebruikers op ieder device dezelfde desktopervaring met dezelfde mogelijkheden.

6. Geïntegreerde beveiligings- en beheertechnologieën

Microsoft onderhoudt en beveiligt het Windows Virtual Desktop platform. Gebruikers en beheerders ondervinden geen hinder van updates, nieuwe release en (security)patches. Het enige wat je nog hoeft te doen is het onderhouden van je Windows 10 omgeving. Ons advies is om vooraf een goed security beleid vast te stellen, te implementeren en te beheren. Advantive biedt je zowel op beheer als security gebied uitgebreide ondersteuning.

7. Toekomstbestendig

Windows 10 wordt door Microsoft continu doorontwikkeld. Het is dus niet meer nodig om iedere vier jaar een nieuwe werkplek te implementeren. Microsoft onderhoudt de complete back-end van Windows Virtual Desktop. Hardware- en software-updates en -inrichting zijn verleden tijd. Windows Virtual Desktop kent een veelbelovende roadmap en is continu in ontwikkeling. Windows Virtual Desktop blijft hierdoor aansluiten op de eisen en wensen van je gebruikers en organisatie.

8. Snelle implementatie

Windows Virtual Desktop neem je af als een dienst. Het is dus niet meer nodig om hardware aan te schaffen, hele farms in te richten, te testen en te onderhouden. Windows Virtual Desktop inrichten bestaat uit configuratie. Wel is het goed om vooraf te bepalen wat je als organisatie nodig hebt, zodat je de juiste configuratie-opties selecteert. Een goede inrichting is nog steeds cruciaal voor de performance en gebruikerservaring. De basisinrichting is vaak in een dag gerealiseerd. Daarna kun je je richten op de werkplekinrichting. Onze ervaring leert dat een WVD-implementatietijd ten opzichte van een traditionele implementatie in de helft van de tijd kan plaatsvinden.

Direct meer weten?

Wil je weten wat de voordelen van Windows Virtual Desktop zijn voor je organisatie? Onze Windows Virtual Desktop experts geven je graag een demo en beantwoorden je vragen.

Meer informatie

Meer inspiratie
De cloud kent nieuwe uitdagingen. Vanwege fusie of overname willen organisaties steeds vaker hun Office 365 omgevingen samenvoegen. Lees onze ervaringen en tips.Lees meer ›
Het selecteren van (nieuwe) software voor projectmanagement vraagt om een goede voorbereiding. We hebben 7 tips voor je op een rij gezet.Lees meer ›
Hoe waarborg je als organisatie de security en hoe ga je om met security uitdagingen? In deze blog delen we tips voor veilig thuiswerken.Lees meer ›