Tips voor veilig remote (samen)werken

Vanwege de aangescherpte maatregelen van de Rijksoverheid werken velen van ons de komende weken vanuit thuis. Dit draagt bij aan het voorkomen van de verdere verspreiding van het coronavirus, maar het brengt wel nieuwe (security) uitdagingen met zich mee. Hoe waarborg je als organisatie de security? In deze blog delen we tips voor veilig remote (samen)werken.

Vijf tips voor het creëren van een veilige remote ICT-omgeving

  1. Activeer multi-factor authenticatie voor alle gebruikers
  2. Provision software naar gebruikers via Azure Active Directory (Azure AD)
  3. Maak gebruik van single-sign-on
  4. Beveilig cloud applicaties met Azure AD Conditional Access
  5. Beveilig devices met Microsoft Intune

Bewustwording van medewerkers

Het is belangrijk om je medewerkers bewust te maken van eventuele security risico’s. Leg uit welke maatregelen je hebt genomen om veilig thuis te kunnen werken en hoe deze het beste kunnen worden toegepast. Creëer continu veiligheidsbewustzijn bij je gebruikers. Help ze bijvoorbeeld om malafide e-mails te herkennen en leg uit hoe medewerkers veilig bestanden kunnen delen met mensen binnen en buiten je organisatie.

Security vraagt continu om je aandacht

Bovenstaande tips helpen je om op korte termijn de beveiliging van je remote ICT-omgeving en gebruikers te verbeteren. Voor de langere termijn adviseren we je om je data verder te beveiligen met Azure Information Protection en de aanbevelingen van Microsoft Secure Score te bekijken en door te voeren. Daarnaast blijft het belangrijk om je ICT-omgeving te beschermen tegen ransomware. Bepaal ook goed wat je in huis wilt doen en wat je wilt uitbesteden.

Hoe realiseer je op korte termijn een veilig samenwerkingsplatform voor je medewerkers?

Microsoft Teams biedt je een online samenwerkingsplatform met uitgebreide mogelijkheden. Het platform kent de afgelopen weken dan ook een groot aantal nieuwe gebruikers. Voor eindgebruikers in de meest uiteenlopende branches biedt de hub voor teamwork de gewenste ondersteuning om remote (samen) te werken en verbonden te blijven. Het afgelopen weekend hebben we er bijvoorbeeld voor gezorgd dat een grote onderwijsinstelling via Microsoft Teams online les kan blijven geven.

Hulp nodig?

We begrijpen dat we ons in een unieke situatie bevinden. Heb je op dit moment hulp nodig om je (thuiswerk)omgeving te beveiligen en/of een samenwerkingsplatform te realiseren? Laat het ons weten. Onze collega’s bieden je graag de gewenste ondersteuning.

Meer informatie

Meer inspiratie
Met enkele aanpassingen van de standaard ingebouwde security opties in Office 365 kun je een betere beveiligingsgraad realiseren. Lees meer ›
Risicomanagement is een integraal onderdeel van projectmanagement. Een goede risicoanalyse bij aanvang van het project draagt direct bij aan het succes van het project. Maar hoe pak je dit aan en hoe houd je de risico’s beheersbaar? In deze blog maak je kennis met de mogelijkheden van WorkPoint voor risicomanagement.Lees meer ›
Met de komst van de nieuwe Microsoft Azure B-serie virtual machines kun je eenvoudig kosten besparen / Azure optimaliseren. We delen in deze blog onze ervaringen met je.Lees meer ›