Tips voor veilig remote (samen)werken

Vanwege de aangescherpte maatregelen van de Rijksoverheid werken velen van ons vanuit thuis. Dit draagt bij aan het voorkomen van de verdere verspreiding van het coronavirus, maar het brengt wel nieuwe (security) uitdagingen met zich mee. Hoe waarborg je als organisatie de security? In deze blog delen we tips voor veilig remote (samen)werken.

Vijf tips voor het creëren van een veilige remote ICT-omgeving

  1. Activeer multi-factor authenticatie voor alle gebruikers
  2. Provision software naar gebruikers via Azure Active Directory (Azure AD)
  3. Maak gebruik van single-sign-on
  4. Beveilig cloud applicaties met Azure AD Conditional Access
  5. Beveilig devices met Microsoft Intune

Bewustwording van medewerkers

Het is belangrijk om je medewerkers bewust te maken van eventuele security risico’s. Leg uit welke maatregelen je hebt genomen om veilig thuis te kunnen werken en hoe deze het beste kunnen worden toegepast. Creëer continu veiligheidsbewustzijn bij je gebruikers. Help ze bijvoorbeeld om malafide e-mails te herkennen en leg uit hoe medewerkers veilig bestanden kunnen delen met mensen binnen en buiten je organisatie.

Security vraagt continu om je aandacht

Bovenstaande tips helpen je om op korte termijn de beveiliging van je remote ICT-omgeving en gebruikers te verbeteren. Voor de langere termijn adviseren we je om je data verder te beveiligen met Azure Information Protection en de aanbevelingen van Microsoft Secure Score te bekijken en door te voeren. Daarnaast blijft het belangrijk om je ICT-omgeving te beschermen tegen ransomware. Bepaal ook goed wat je in huis wilt doen en wat je wilt uitbesteden.

Hoe realiseer je op korte termijn een veilig samenwerkingsplatform voor je medewerkers?

Microsoft Teams biedt je een online samenwerkingsplatform met uitgebreide mogelijkheden. Het platform kent de afgelopen weken dan ook een groot aantal nieuwe gebruikers. Voor eindgebruikers in de meest uiteenlopende branches biedt de hub voor teamwork de gewenste ondersteuning om remote (samen) te werken en verbonden te blijven.

Hulp nodig?

We begrijpen dat we ons in een unieke situatie bevinden. Heb je op dit moment hulp nodig om je (thuiswerk)omgeving te beveiligen en/of een samenwerkingsplatform te realiseren? Laat het ons weten. Onze collega’s bieden je graag de gewenste ondersteuning.

Meer informatie

Meer inspiratie
Door de digitale transformatie, maar bijvoorbeeld ook door onze nieuwe manier van werken en wet- en regelgeving, wordt (informatie)beveiliging steeds belangrijker voor organisaties. In deze blog geven we je inzicht in de belangrijkste Microsoft security & compliance opties.Lees meer ›
Microsoft Teams biedt uitgebreide opties voor slimmer (samen)werken. We delen 11 handige tips & tricks voor Microsoft Teams met je!Lees meer ›
Het beschermen van je account met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord is onvoldoende. Met multi-factor authenticatie (MFA) zorg je voor extra beveiliging. Advantive ondersteunt je bij het instellen van MFA voor je hele bedrijf of voor bepaalde afdelingen.Lees meer ›