Maak kennis met Lex Geurts

In het interview maak je uitgebreid kennis met Lex Geurts, Sales Manager bij Advantive. Met zijn enthousiasme, uitgebreide kennis, jarenlange ervaring én een onmiskenbare passie voor innovatie, technologie en verandering versterkt Lex ons team sinds juni 2023.

1. Wil je jezelf even kort voorstellen?

“Ik ben Lex Geurts, trotse vader van drie kinderen, Joep, Sjuul en Sophie en woonachtig in Venlo. Samen met hen en mijn partner Angelique geniet ik van het bourgondische leven. Daarnaast ben ik een fanatieke fietser (Race/MTB), speel ik golf en tennis. Ook sta ik in de winter heel graag op de ski’s.

Sinds 1985 ben ik werkzaam in de ICT-sector en heb ik een enorme passie voor technologie, innovatie en verandering, met als doel organisaties te ondersteunen bij het realiseren van hun doelstellingen.”

2. Waarom heb je voor Advantive gekozen?

“Vanaf het eerste contact voelde Advantive goed en nu nog steeds! De vijf basisregels* spraken me direct enorm aan en de uitgesproken focus op Microsoft als werkgebied is prachtig en krachtig. De mens-, innovatie- en servicegerichte cultuur was direct heel duidelijk.”

*1) Beter voor elkaar, 2) Beter voor onze relaties, 3) Innoveren, 3) Verrassen en 5) Geld verdienen

De cultuur van Advantive is open, eerlijk en enorm betrokken."

3. Wat vind je zo leuk aan je functie?

“Mensen verbinden en aansturen om te komen tot het inzetten van duurzame en innovatieve toepassingen om organisaties optimaal te laten presteren, daar word ik blij van. Organisaties van binnen en van buiten leren kennen en met mensen werken is mijn passie. Het kunnen delen van mijn 35+ jaar werkervaring in het ICT-werkveld binnen diverse bedrijfssectoren met relaties, partners en Advantive is fantastisch.”

4. Hoe ziet je werkdag eruit?

“De dagstart is routinematig en bestaat uit het controleren van e-mails voor de dagplanning, prioriteren ervan en mogelijk direct beantwoorden. LinkedIn doornemen op (markt)ontwikkelingen en een praatje maken met collega’s, wat essentieel is en borgt onze passie om weer 100% te gaan voor onze relaties. Ik vervolg mijn dagprogramma met afspraken, verslagen maken of doornemen, aanvragen en/of offertes maken en beoordelen. Ik besteed aandacht aan het “preppen van afspraken en presentaties”. Dit is essentieel in de weekplanning alsook voor het contact en succes bij relaties. CRM vullen en bijwerken, het plannings/bezettingsoverleg voeren én natuurlijk onze salesmeeting, die borgen de salescyclus. Mijn credo bij alles wat ik doe is: “zeggen wat je doet en doen wat je zegt “. Ik geef graag gas op wat ik doe, maar bij wat ik oplever is de kwaliteit leidend.”

5. Hoe ervaar je de cultuur bij Advantive?

“De cultuur van Advantive is open, eerlijk en enorm betrokken. Er wordt bij Advantive ethisch samengewerkt en zaken gedaan, daarbij letten we heel goed op de kwaliteit. Hierbij geldt “een man een man, een woord een woord”. Géén verhalen of om de hete brei draaien, maar duidelijk en klantgericht zijn. Nimmer is een contract leidend of wordt er op de man of vrouw gespeeld. Aanpakken, oplossen, evalueren en leren. Dat maakt het zo fijn om bij Advantive te werken. Ik voel me hier welkom, thuis en gewaardeerd!”  

6. Hoe is het om bij Advantive te werken?

“Verfrissend! De vrijheid en ruimte voor eigen initiatief is meer dan ruimschoots aanwezig. Dit komt omdat je als professional om je vakmanschap wordt gewaardeerd. En dat geldt dus ook voor collega’s onderling. Er bestaat geen harde afreken- en controlecultuur. We werken vanuit een collectief voor onze relaties. De cultuur en de basisregels zorgen ervoor dat je je prettig voelt, wat vertrouwen geeft in wat je doet en het werkt natuurlijk ook fijn. Onze relaties staan écht centraal. De kernwaarden van Advantive, Passie, Plezier en Professionaliteit, ervaar ik elke dag!

7. Waarvoor kunnen (potentiële) relaties bij je terecht?

“Je kunt bij mij terecht voor al je vragen op ICT-gebied binnen de scope van de oplossingen en diensten van Advantive. Reikt de vraag verder dan onze dienstverlening, dan ga ik kijken én ervoor zorgen dat een van onze ICT-partners ons kan bijstaan om te komen tot een passende oplossing. Ik vind het belangrijk om onze relaties te verrassen en te inspireren en ga voor een ‘smartnership’. Een strategisch partnership waarin we het beste uit elkaar naar boven halen, altijd om gedefinieerde doelstellingen te verwezenlijken.”

8. Waar krijg je energie van?

“Het worden en zijn van een trusted partner voor onze relaties. Ik streef ernaar dat zij dit dagelijks ervaren. Ik wil samenwerken op basis van wederzijds vertrouwen en samen bouwen aan succes, zodat wij steeds weer de kans krijgen om de volgende stap te zetten, nieuwe projecten op te starten en aanvullende diensten te leveren.”

9. Wat zijn je ambities?

“Mijn ambitie is om de rol van trusted advisor optimaal te vervullen, afgestemd op de doelstellingen van onze relaties. Ik wil het enthousiasme binnen Advantive verder aanwakkeren om nog innovatievere en duurzamere oplossingen én diensten te ontwikkelen. Oplossingen en diensten die een significante bijdrage leveren aan de bedrijfsvoering van onze relaties. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat de medewerkers van onze relaties altijd, overal en vooral veilig met elkaar kunnen samenwerken en daarmee een bijdrage leveren aan hun bedrijfsdoelstelling. Daarnaast werk ik eraan dat wij voortdurend worden gewaardeerd als dé meest complete Microsoft solutions partner van Zuid Nederland.”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.