Maak kennis met Ylonka Hermans

Ylonka Hermans is sinds Juni 2022 in dienst gekomen bij Advantive als Business Intelligence consultant. In dit interview stelt Ylonka zich uitgebreid aan je voor en deelt ze haar passie voor BI met je.

1. Kun je iets vertellen over je achtergrond en hoe je bij Advantive terecht bent gekomen?

Nadat ik mijn opleiding toegepaste wiskunde heb afgerond, begon ik met volle moed aan mijn professionele carrière. Tijdens de Corona pandemie bleek het echter lastig om een sterke verbinding te maken met klanten en collega’s, iets wat nogal uitdagend was. Het missen van nauw contact en het echte teamgevoel was iets dat me zwaar viel.

Toen kwam Advantive in beeld. Vanaf het eerste sollicitatiegesprek wist ik dat dit bedrijf en ik een perfecte match zou zijn. Ik voelde me meteen op mijn gemak, in staat om mezelf te zijn. Het gesprek verliep zo positief, dat ik direct wist dat Advantive een geweldige plek was om te werken. Ik heb enorm leuke collega’s en een geweldig team om me heen waarmee ik mag samenwerken.

2. Je werkt nu een jaar bij Advantive, wat is je ervaring tot nu toe?

Ik heb heel veel geleerd het afgelopen jaar. Doordat ik veel bij verschillende klanten heb mogen werken word je min of meer gedwongen om veel technologieën te leren. Bij Advantive krijg je de kans om te leren, zowel in de theorie als praktijk. Ik heb echt kundige collega’s om me heen die me helpen als ik hulp nodig heb. Je persoonlijke groei binnen Advantive gaat echt heel snel, zowel op technisch als op consultancy gebied. Het is vooral gezellig, en je werkt met echt een leuke groep collega’s bij Advantive.

3. Je werkt in het Power BI team, kun je daar iets meer over vertellen?

Ik ben begonnen als data-analist waarmee ik in het begin vooral bezig ben geweest met Power BI rapporten maken. In een korte tijd kwam ik al snel in aanraking met andere technologieën, zoals Power Automate en Azure Data Factory. Inmiddels ben ik uitgegroeid naar een volwaardige Business Intelligence consultant. Voor onze klanten ben ik een sparringpartner op gebied van BI, of het nu gaat om een datawarehouse of het visualiseren van een mooi Power BI rapport.

4. Hoe zou je de teamcultuur binnen het Power BI team van Advantive beschrijven?

Het Power BI team is onderdeel van de groep productivity. We hebben een echt een leuke groep collega’s die bereid zijn om te helpen. We maken veel plezier met elkaar maar er wordt ook echt heel hard gewerkt.

5 Waar ben je meest trots op?

Als ik van klanten een compliment krijg over de manier waarop we samen iets hebben gerealiseerd. Het opzetten van een goed rapport is echt een hele kunst. De manier waarop ik het afgelopen jaar mezelf heb ontwikkeld ben ik echt heel trots op. Klanten vertrouwen erop dat ik toegevoegde waarde lever aan hun bedrijfsproces, daar ben ik echt trots op.

Vanaf het eerste sollicitatiegesprek wist ik dat dit bedrijf en ik een perfecte match zou zijn.

6 Wat zou je willen zeggen tegen een nieuwe collega die begint bij Advantive?

Wees jezelf, en waardeer de ander. Als nieuwe collega van Advantive kom je in een groep terecht waar iedereen elkaar waardeert en je de kans krijgt om te leren. Het voelt echt als een familie waarin je terecht komt. Doe vooral je ding waarvan jij denkt dat het goed is, maak fouten en ga weer verder, die ruimte word je bij Advantive geboden.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.