Maak kennis met Stefan van der Westen

In dit interview maak je uitgebreid kennis met Stefan van der Westen, Microsoft Solutions Consultant bij Advantive. Met ruim tien jaar ICT-ervaring versterkt hij sinds 2018 ons infra team met zijn expertise, betrokkenheid en enthousiasme.

1. Wil je jezelf even kort voorstellen?

“Ik ben Stefan van der Westen, woonachtig in Mierlo en een enorme sportliefhebber. Fitness, padel en voetbal zijn mijn passies. Daarnaast geniet ik van tijd met vrienden, zoals wintersport en gezamenlijke activiteiten in het weekend. Sinds 2018 versterk ik als Microsoft Solutions Consultant het infra team van Advantive.”

Advantive is een open en informele organisatie. We hebben een goede balans tussen gezelligheid en hard werken."

2. Waarom heb je destijds voor Advantive gekozen?

“Een collega benaderde mij op een moment dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Voorheen werkte ik op een servicedesk, maar ik ambieerde een rol als consultant. Bij Advantive kreeg ik die kans!”

3. Hoe zou je de cultuur bij Advantive omschrijven en hoe draagt deze bij aan jouw professionele ontwikkeling?

“Advantive heeft een open, informele cultuur waar iedereen elkaar graag helpt. Die hulpvaardigheid heeft zeker aan mijn groei bijgedragen. Ik kreeg vanaf het begin de vrijheid om taken zelfstandig op te pakken, ondersteund door ervaren collega’s. Je leert bij Advantive snel en veel. Daar krijg je ook alle ruimte voor. In twee jaar tijd ben ik van servicedesk medewerker uitgegroeid tot een volwaardige consultant. Jaarlijks leer ik nieuwe dingen en krijg ik meer verantwoordelijkheden. Inmiddels leid ik zelfstandig projecten, inclusief projectmanagement.”

4. Kun je een specifiek project noemen waar je erg trots op bent?

“Ik doe veel verschillende werkzaamheden, van beheer en migraties tot aan projecten, dus het is lastig om een specifiek project te benoemen. Ik ben vooral trots op mijn zelfstandige uitvoering van Exchange migraties en de positieve impact van Microsoft security projecten. Het levert directe voordelen op voor onze klanten, zoals een veilige werkplek, betere controle over security meldingen en meer inzicht.”

5. Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Dit varieert per project. Ik ondersteun vaste klanten met beheer en IT-projecten en voer regelmatig grote migratie- en securityprojecten uit, inclusief projectmanagement. De afwisseling en diversiteit maken mijn werkdag erg leuk!

6. Wat vind je het leukste aan werken bij Advantive?

“Collega’s! Ik kom graag naar kantoor. Ik probeer op maandag en vrijdag op kantoor te zijn. Dan zijn ook de meeste collega’s aanwezig. En daarnaast vind ik het leuk om projecten uit te voeren. Ik leer continu nieuwe dingen en dat maakt werken bij Advantive uitdagend.”

7. Hoe ondersteunt Advantive jou in het vinden van een goede balans tussen werk en privé?

“Eigenlijk vind ik zelf al gemakkelijk een goede balans. Advantive is flexibel; overuren voor bijvoorbeeld een migratie worden gemakkelijk gecompenseerd. Het is een kwestie van geven en nemen.”

8. Kun je een voorbeeld geven van hoe jouw team samenwerkt en elkaar ondersteunt?

“Elke dinsdag hebben een korte meeting met het hele infra team. Iedereen vertelt wat er die week op de planning staat en deelt eventuele uitdagingen. Er wordt dan met het team gekeken wie even mee kan denken of ondersteuning kan bieden. Daarnaast hebben we iedere maand infra meeting. Tijdens deze meeting bespreken we nieuwe ontwikkelingen en eventuele issues. Ook geeft er iedere maand een collega een inhoudelijke kennissessie over nieuwe ontwikkelingen.”

9. Wat is het meest uitdagende aspect van je werk bij Advantive en hoe ga je hiermee om?

“De uitdaging zit in de zelfstandigheid en de diversiteit van de taken. Je moet stappen durven nemen en het gewoon doen! Je krijgt bij Advantive alle ruimte om projecten zelfstandig op te pakken. Dit vraagt ook wel dat je je kennis up to date houdt. Onze teammeetings, onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling zijn dan ook erg waardevol.”

10. Als je één advies zou kunnen geven aan iemand die overweegt om bij Advantive te komen werken, wat zou dat dan zijn?

“Ga het gesprek aan! Je krijgt snel een gevoel van hoe het is om bij Advantive te werken. Als je een technische uitdaging zoekt, zit je hier op je plek.”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.