Veilig remote (samen)werken: 5 security tips

We zijn inmiddels gewend aan remote werken. Binnen veel organisaties werken collega’s een of meerdere dagen vanuit huis. Dit brengt wel nieuwe (security) uitdagingen met zich mee. Hoe waarborg je als organisatie de security? In deze blog delen we tips voor veilig remote werken.

Vijf tips voor het creëren van een veilige remote ICT-omgeving

  1. Activeer multi-factor authenticatie voor alle gebruikers
  2. Provision software naar gebruikers via Microsoft Entra ID (voorheen Azure Active Directory)
  3. Maak gebruik van single-sign-on
  4. Beveilig cloud applicaties met Azure AD Conditional Access
  5. Beveilig devices met Microsoft Intune

Bewustwording van medewerkers

Het is belangrijk om je medewerkers bewust te maken van eventuele security risico’s. Leg uit welke maatregelen je hebt genomen om veilig thuis te kunnen werken en hoe deze het beste kunnen worden toegepast. Creëer continu veiligheidsbewustzijn bij je medewerkers. Help ze bijvoorbeeld om malafide e-mails te herkennen en leg uit hoe medewerkers veilig bestanden kunnen delen met mensen binnen en buiten je organisatie.

Security vraagt continu om je aandacht

Bovenstaande tips helpen je om op korte termijn de beveiliging van je remote ICT-omgeving en gebruikers te verbeteren. Voor de langere termijn adviseren we je om je data verder te beveiligen met Azure Information Protection en de aanbevelingen van Microsoft Secure Score te bekijken en door te voeren. Daarnaast blijft het belangrijk om je ICT-omgeving te beschermen tegen ransomware. Bepaal ook goed wat je in huis wilt doen en wat je wilt uitbesteden.

Hoe realiseer je op korte termijn een veilig samenwerkingsplatform voor je medewerkers?

Microsoft Teams biedt je een online samenwerkingsplatform met uitgebreide mogelijkheden. Het platform kent sinds de coronacrisis dan ook een groot aantal nieuwe gebruikers. Voor eindgebruikers in de meest uiteenlopende branches biedt de hub voor teamwork de gewenste ondersteuning om remote (samen) te werken en verbonden te blijven.

Hulp nodig bij het realiseren van veilig remote werken?

Heb je hulp nodig om je (remote) werkplekken en ICT-omgeving te beveiligen en/of een veilig samenwerkingsplatform te realiseren? Laat het ons weten. Onze collega’s bieden je graag de gewenste ondersteuning.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.