Workflow automatisering: de 4 belangrijkste voordelen

Advantive ondersteunt organisaties bij het (verder) digitaliseren van hun bedrijfsprocessen en workflows. Wordt er binnen je organisatie nog veel geprint en/of handmatig verwerkt? Leidt het thuiswerken tot vertragingen? We maken inefficiënte processen en workflows inzichtelijk. Vervolgens geven we advies om deze te optimaliseren en automatiseren. Met workflow automatisering verbeter je de productiviteit en efficiency in je organisatie enorm. Ik heb de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.

1. Tijdsbesparing

Workflows raken vaak verschillende afdelingen en personen binnen je organisatie. Door de workflow te automatiseren, stagneert het proces niet. Taken en verzoeken komen direct bij de juiste persoon en/of afdeling terecht en kunnen direct worden uitgevoerd. Medewerkers weten precies wat van hen wordt verwacht. Daarnaast kunnen werkzaamheden altijd en overal worden uitgevoerd. Of je nu op kantoor, thuis of onderweg bent.

2. Foutreductie en kwaliteitsborging

Dankzij workflow automatisering is het niet meer nodig om gegevens handmatig in te voeren of over te typen. Ook kun je workflows verbinden met bepaalde applicaties binnen je organisatie, zoals je ERP- of HRM-software. Het verkleint het kans op fouten aanzienlijk. Ook verhoogt het de kwaliteit van de uit te voeren werkzaamheden.

3. Naleven wet- en regelgeving / standaarden

Door het automatiseren van processen met workflows is het eenvoudig aan te tonen dat je aan bepaalde wet- en regelgeving en standaarden voldoet. Bij iedere stap/taak in de workflow kun je zien wie wat heeft uitgevoerd. Daarnaast zijn al je gegevens in een systeem geborgd. Dit helpt je om de compliancy van je organisatie verder te verbeteren en te voldoen aan regelgeving en standaarden.

4. Standaardisering en uniformiteit

Workflow automatisering vereenvoudigt het borgen van standaarden en het toepassen van een uniforme werkwijze. Werkzaamheden worden eenduidig uitgevoerd en kunnen eenvoudig worden overdragen in geval van vakantie of ziekte. Het resultaat is meer flexibiliteit en continuïteit voor je organisatie. Ook helpt het bij het bieden van een constante kwaliteit van je werkzaamheden.

Workflow automatisering

Advantive is gespecialiseerd in het automatiseren van bedrijfsprocessen met het Power Platform van Microsoft. We helpen je organisatie om processen en workflows in kaart te brengen, te optimaliseren en te automatiseren. Afhankelijk van het proces kunnen we zelfs kijken welke werkzaamheden door een robot kunnen worden overgenomen. Hiermee breiden we je organisatie uit met een ‘extra’ medewerker en kun je nog effectiever en 24/7 werkzaamheden uitvoeren.

Direct meer weten?

Wil je weten wat de mogelijkheden van workflow automatisering voor jouw organisatie zijn? Laat het ons weten! We delen graag onze ervaringen en tips met je.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.