Moderne werkplek realiseren? Ontdek de 6 voordelen!

We zijn inmiddels gewend om een of meerdere dagen per week vanuit huis te werken. ICT speelt hierbij een belangrijke rol. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers prettig en veilig op afstand werken? Een moderne werkplek realiseren op basis van Microsoft 365 biedt hiervoor vaak een welkome oplossing. De traditionele werkplek wordt dan ook steeds vaker vervangen door een moderne werkplek. In deze blog deel ik 6 voordelen met je.

1. Positieve gebruikerservaring

Medewerkers willen thuis net zo kunnen werken als op kantoor. Een moderne werkplek pas je eenvoudig aan op de wensen van de medewerkers binnen je organisatie. Met een moderne werkplek hebben medewerkers toegang tot alle benodigde (bedrijfs)applicaties en data. Daarnaast biedt het uitgebreide ondersteuning voor online (samen)werken, chatten en vergaderen. Je hebt alles bij de hand om je werk fijn te kunnen doen. Zonder dat je je zorgen hoeft te maken over performance, beschikbaarheid, back-ups en security. Het werkt gewoon. Waar je ook werkt. Thuis, op kantoor of onderweg. Daar worden medewerkers en beheerders (!) blij van.

2. Online samenwerken en videobellen

Veel organisaties hebben voor een structurele inzet van Microsoft Teams gekozen. Microsoft Teams is een belangrijke component van de moderne werkplek. Via het online samenwerkingsplatform ben je verbonden met mensen binnen en buiten je organisatie. We zijn inmiddels gewend aan videobellen en online vergaderen. We zien nu dat veel organisaties de uitgebreide mogelijkheden van Microsoft Teams nog verder gaan verkennen. Het faciliteert namelijk online samenwerking op alle fronten. Je bepaalt zelf wat je nodig hebt en wat je met wie wilt delen. Ook werk je eenvoudig samen aan documenten. E-mail is niet meer nodig. Realtime samenwerken, processen opvolgen, informatie delen, apps raadplegen en werkzaamheden plannen kan allemaal vanuit Microsoft Teams. Dit maakt je werkdag bijzonder efficiënt en prettig.

3. Optimale beveiliging

Thuiswerken vraagt om een geavanceerde security aanpak. Medewerkers wil je prettig thuis laten werken zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over beveiliging. Daarnaast heb je je te houden aan geldende wet- en regelgeving. De moderne werkplek op basis van Microsoft 365 voldoet aan de hoogste security en compliance standaarden. De moderne werkplek is met diverse security instellingen optimaal te beveiligen. Multi-factor authenticatie, encryptie en cybersecurity bescherming zijn hier slechts een paar voorbeelden van. Eenmaal goed ingericht, werken medewerkers prettig en veilig vanuit huis of onderweg.

Tip: Wel blijft het belangrijk om je medewerkers regelmatig bewust te maken van eventuele veiligheidsrisico’s. Technisch zijn security risico’s tot een minimum te beperken. Security bewustwording van medewerkers maken je security aanpak compleet.

4. Beheer op afstand

De moderne werkplek is volledig op afstand te beheren, te monitoren en te beveiligen. Voor nieuwe updates, apps of ondersteuning van je ICT-afdeling hoef je niet meer naar kantoor te komen. Via een online beheeromgeving houden beheerders het overzicht over de devices, apps, werkplekken en (security) aandachtspunten. Wordt er een device van een medewerker gestolen? Dan kun je op afstand alle gegevens wissen en het device vergrendelen.

5. Maandelijks betaalmodel

De moderne werkplek draait volledig op Microsoft 365. De benodigde licenties betaal je in een abonnementsvorm. Dit maakt je als organisatie bijzonder flexibel en schaalbaar. Start er morgen een nieuwe collega? Je activeert eenvoudig de gewenste abonnementsvorm. Er zijn verschillende type licenties. Je bepaalt eenvoudig wat je medewerker nodig heeft om zijn/haar werk te kunnen doen. Hierdoor houd je grip op je licentiekosten.

5. Toekomstbestendige werkplek

De moderne werkplek is volledig gebaseerd op de laatste Microsoft technologie. Medewerkers beschikken over nieuwe mogelijkheden in bijvoorbeeld Office apps, Copilot, Microsoft Teams, OneDrive en SharePoint Online. Het stelt je in staat om continu te innoveren en slim in te spelen op nieuwe ontwikkelingen.

Moderne werkplek realiseren?

Wil je meer weten over de moderne werkplek? Heb je vragen over hoe je een migratie van een traditionele werkplek naar een moderne werkplek slim aanpakt? Laat het me weten. Ik deel graag onze aanpak en ervaringen met je.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.