Microsoft Teams: van goede inrichting naar succesvol én veilig samenwerken

Microsoft Teams kent de afgelopen twee weken een forse stijging in het aantal (nieuwe) gebruikers vanwege de coronacrisis. De hub voor teamwork biedt gebruikers uitgebreide functionaliteit om thuis prettig te kunnen (samen)werken. Wel is het belangrijk om ook aan Microsoft Teams security aandacht te besteden. In deze blog staan de beveiliging en inrichting van Microsoft Teams centraal.

Microsoft Teams beschikbaar op alle devices

Microsoft Teams beschikbaar op alle devices

Microsoft Teams security

Helaas zien we afgelopen week ook de cybercriminaliteit toenemen. Het is dan ook belangrijk om Microsoft Teams zorgvuldig in te richten om de veiligheid te waarborgen. Denk hierbij aan het toepassen van het security beleid van en de geldende wet- en regelgeving (o.a. AVG) voor je organisatie.

Noodzaak goede inrichting Microsoft Teams

Door de snelle implementatie van Microsoft Teams in organisaties wordt er vaak te weinig aandacht besteed aan afspraken (governance) die gemaakt moeten worden om met Microsoft Teams te gaan werken. Hierdoor kunnen medewerkers zelf teams aanmaken, waardoor een wildgroei aan teamsites ontstaat. Je raakt de grip op je data en het overzicht kwijt.

Verder zijn rechten van gebruikers niet ingericht, waardoor het risico bestaat dat documenten en/of privacygevoelige data met gebruikers worden gedeeld die hier geen toegang voor hebben. Om wildgroei en de kans op datalekken tegen te gaan, helpt Advantive organisaties om Microsoft Teams goed in te richten. We zorgen ervoor dat je medewerkers prettig én veilig kunnen (samen)werken met mensen binnen en buiten je organisatie.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Intake: security beleid en geldende wet- en regelgeving van je organisatie bespreken / eventuele beperkingen van Microsoft Teams icm je huidige ICT-omgeving benoemen / eventuele vragen beantwoorden.
  • Configuratie: op basis van de intake Microsoft Teams op de gewenste manier inrichten en configureren.
  • Overdracht: korte uitleg en overdracht van onze Microsoft Teams consultant naar de ICT-afdeling / ICT-verantwoordelijke binnen je organisatie.

Direct meer weten?

Heb je hulp nodig bij de inrichting van Microsoft Teams? Laat het ons weten. Onze Microsoft Teams consultants bieden je graag de gewenste ondersteuning.

Meer informatie

Ben je op zoek naar meer informatie over de mogelijkheden, tips en uitleg voor Microsoft Teams? Neem dan een kijkje op de volgende pagina’s:

Meer inspiratie
Hoe waarborg je als organisatie de security en hoe ga je om met security uitdagingen? In deze blog delen we tips voor veilig thuiswerken.Lees meer ›
Steeds vaker worden organisaties geconfronteerd met aanvallen via malware en virussen. Met Advanted Threat Protection kun je zakelijk e-mailverkeer beter beveiligen.Lees meer ›
Het intranet is flink in ontwikkeling. Hoe zorg je ervoor dat je collega's het intranet echt gaan gebruiken? Dit stappenplan geeft je 5 tips voor een succesvol(ler) intranet.Lees meer ›