Microsoft Teams: van goede inrichting naar succesvol én veilig samenwerken

Microsoft Teams kent de afgelopen twee weken een forse stijging in het aantal (nieuwe) gebruikers vanwege de coronacrisis. De hub voor teamwork biedt gebruikers uitgebreide functionaliteit om thuis prettig te kunnen (samen)werken. Wel is het belangrijk om ook aan Microsoft Teams security aandacht te besteden. In deze blog staan de beveiliging en inrichting van Microsoft Teams centraal.

Microsoft Teams beschikbaar op alle devices

Microsoft Teams beschikbaar op alle devices

Microsoft Teams security

Helaas zien we afgelopen week ook de cybercriminaliteit toenemen. Het is dan ook belangrijk om Microsoft Teams zorgvuldig in te richten om de veiligheid te waarborgen. Denk hierbij aan het toepassen van het security beleid van en de geldende wet- en regelgeving (o.a. AVG) voor je organisatie.

Noodzaak goede inrichting Microsoft Teams

Door de snelle implementatie van Microsoft Teams in organisaties wordt er vaak te weinig aandacht besteed aan afspraken (governance) die gemaakt moeten worden om met Microsoft Teams te gaan werken. Hierdoor kunnen medewerkers zelf teams aanmaken, waardoor een wildgroei aan teamsites ontstaat. Je raakt de grip op je data en het overzicht kwijt.

Verder zijn rechten van gebruikers niet ingericht, waardoor het risico bestaat dat documenten en/of privacygevoelige data met gebruikers worden gedeeld die hier geen toegang voor hebben. Om wildgroei en de kans op datalekken tegen te gaan, helpt Advantive organisaties om Microsoft Teams goed in te richten. We zorgen ervoor dat je medewerkers prettig én veilig kunnen (samen)werken met mensen binnen en buiten je organisatie.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Intake: security beleid en geldende wet- en regelgeving van je organisatie bespreken / eventuele beperkingen van Microsoft Teams icm je huidige ICT-omgeving benoemen / eventuele vragen beantwoorden.
  • Configuratie: op basis van de intake Microsoft Teams op de gewenste manier inrichten en configureren.
  • Overdracht: korte uitleg en overdracht van onze Microsoft Teams consultant naar de ICT-afdeling / ICT-verantwoordelijke binnen je organisatie.

Direct meer weten?

Heb je hulp nodig bij de inrichting van Microsoft Teams? Laat het ons weten. Onze Microsoft Teams consultants bieden je graag de gewenste ondersteuning.

Meer informatie

Ben je op zoek naar meer informatie over de mogelijkheden, tips en uitleg voor Microsoft Teams? Neem dan een kijkje op de volgende pagina’s:

Meer inspiratie
In korte tijd zijn we gewend geraakt aan thuiswerken. De organisaties die hun bedrijfsprocessen hebben geautomatiseerd, merken dat thuiswerken en procesautomatisering een krachtige combinatie is. In deze blog laten we zien hoe je hiermee eenvoudig van start gaat.Lees meer ›
In deze blog laten we je zien hoe je Microsoft 365 slim kunt inzetten voor projectmanagement en hoe je in enkele seconden een project kunt starten.Lees meer ›
De laatste maanden hebben we een aantal Lotus Notes naar Office 365 mailmigraties succesvol afgerond. In deze blog delen we onze best practices met je.Lees meer ›