Samenwerking Sportbedrijf Arnhem en Advantive

Sportbedrijf Arnhem exploiteert en beheert al jarenlang de zwembaden, sporthallen, sportparken en playgrounds in Arnhem. Sinds 2017 is de organisatie geen onderdeel meer van de gemeente Arnhem, maar een zelfstandige onderneming. Ruim 200 medewerkers zijn continu bezig om het sportaanbod, de sportaccommodaties en (online) dienstverlening nog aantrekkelijker en innovatiever te maken. ICT speelt hierbij een belangrijke rol. Remy Blauw, ICT-specialist bij Sportbedrijf Arnhem, vertelt over de rol van ICT binnen Sportbedrijf Arnhem.

Wat maakt Sportbedrijf Arnhem uniek?

“Alle sporten die door de gemeente Arnhem worden uitgedragen, worden door Sportbedrijf Arnhem geëxploiteerd. Sportbedrijf Arnhem is sinds 1 januari 2017 verzelfstandigd. We zijn hierdoor als organisatie nog daadkrachtiger en flexibeler geworden. Het helpt ons om verder te kunnen groeien. Onze ambitie is om tot de beste sportbedrijven van Nederland te behoren.”

Welke rol heeft ICT binnen Sportbedrijf Arnhem?

“Een grote rol! Heel veel zaken worden tegenwoordig digitaal geregeld. ICT ondersteunt onze volledige bedrijfsvoering en dagelijkse manier van (samen)werken. Daarnaast speelt het een belangrijke rol in ons sportaanbod. Het aanbod wordt bijvoorbeeld steeds interactiever met behulp van digitaal beeld en geluid. Dit vraagt om een brede ICT-ondersteuning.”

Hoe is de initiële samenwerking met Advantive gestart?

“Goed! Voor de verzelfstandiging namen we onze ICT-diensten af bij de gemeente Arnhem. Onderdeel van de verzelfstandiging was dat we onze ICT in eigen beheer gingen verzorgen. We zijn op zoek gegaan naar een ICT-partner. We hebben hiervoor een aanbesteding in de markt gezet. Deze is gegund aan Advantive. De inschrijving van de ICT-dienstverlener is met de beste prijs-kwaliteitverhouding beoordeeld. Samen met Advantive hebben we een volledig nieuwe en flexibele ICT-infrastructuur voor Sportbedrijf Arnhem gerealiseerd. We werken vanaf dag 1 met veel plezier en succes met Advantive samen. We hebben destijds de juiste keuze gemaakt.”

Het is bijzonder prettig samenwerken met Advantive. De organisatie kent korte lijnen en biedt brede ICT-ondersteuning. De consultants staan altijd voor je klaar en we hebben een goede klik."

Hoe is het carve-out project verlopen?

“Bij de realisatie van de nieuwe ICT-omgeving stonden gebruikersgemak en eenvoud in beheer centraal. Daarnaast hebben we onder andere vanwege de flexibiliteit, veiligheid en innovatiekracht voor een volledige transitie naar de Microsoft cloud gekozen. Bovendien was het belangrijk dat de nieuwe ICT-omgeving de nieuwe manier van (samen)werken optimaal faciliteert. Medewerkers waren gewend om met een desktop op kantoor te werken. De nieuwe werkplek voor medewerkers bestaat uit een laptop met een cloudgebaseerde werkplek op basis van Office 365. We hebben recent de overstap van RDS naar Azure Virtual Desktop gemaakt. De gebruikerservaring en performance zijn goed. Het beheer van Azure Virtual Desktop is nog eenvoudiger dan het beheer van RDS. Daarnaast hebben we Skype for Business door Microsoft Teams vervangen. Microsoft Teams gebruiken we voor bellen, chatten, vergaderen en (samen)werken. We beschikken over een toekomstbestendige ICT-omgeving. Advantive helpt ons om de ICT-omgeving up-to-date te houden en nieuwe technologie succesvol in te zetten. Dit is een continu proces.”

Waar ben je trots op?

“Ik ben enorm trots op de mooie stappen die we samen met Advantive hebben gemaakt. We werken als Sportbedrijf Arnhem volledig in de cloud op basis van de laatste technologie. Onze ICT-infrastructuur is veilig, stabiel en flexibel. Dankzij onze up-to-date en cloudgebaseerde ICT-infrastructuur en digitale werkplekken konden we tijdens de eerste lockdown direct vanuit huis ons werk voortzetten. Ook kunnen we nu eenvoudig het hybride werken faciliteren. Dit maakt onze organisatie bijzonder flexibel en wendbaar.”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.