ESPC2022 update: Maak kennis met Microsoft Syntex

Afgelopen maand hebben onze collega’s Stefan Steeghs en Thijs van Gils de European SharePoint, Office 365 & Azure Conference (ESPC) in Kopenhagen bezocht. Zij hebben diverse live demo’s van nieuwe functionaliteit in Microsoft 365 bijgewoond. Ook hebben ze diverse updates over nieuwe Microsoft 365 features gekregen. In deze blog laat onze collega Thijs van Gils je kennismaken met Microsoft Syntex.

Wat is European SharePoint, Office 365 & Azure Conference (ESPC)?

Waar het jaarlijkse congres Ignite door Microsoft wordt gebruikt om nieuwe producten, features en technieken aan te kondigen, wordt tijdens ESPC dieper ingegaan op de werking ervan. Naast een aantal inspirerende keynotes, zijn we met een bomvol programma helemaal bijgepraat en up-to-date gebracht over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Metaverse, Purview, governance, Microsoft Viva en het Power Platform. We zagen tijdens de ESPC22 dat Microsoft hoog inzet op kunstmatige intelligentie (AI) en dan met name op Microsoft Syntex. We hebben daar een aantal hele interessante sessies en live-demo’s van Microsoft Syntex kunnen bijwonen.

Waarom Microsoft Syntex?

Per dag worden ongeveer 1,6 miljard documenten toegevoegd aan Microsoft 365. Microsoft verwacht dat in 2025 tot wel 130 miljard terabyte aan ongestructureerde content in haar cloud zal staan. Iedereen zal dit herkennen: Hoe meer documenten en pagina’s, hoe moeilijker het wordt om nét dat ene document te vinden. Dit is waar Microsoft Syntex om de hoek komt kijken!

Wat is Microsoft Syntex?

Microsoft Syntex is een geavanceerde oplossing voor informatiemanagement in Microsoft 365 voor het automatisch verwerken, vertalen, beheren en beveiligen van onder andere Office documenten, PDF’s, afbeeldingen en formulieren. Syntex maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om documenten en pagina’s te zoeken, organiseren en te beheren. Daarnaast kan Syntex gebruikt worden om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en automatiseren.

Microsoft Syntex is een extra service binnen Microsoft 365, die je kunt activeren op iedere bestaande licentie. De licentiekosten bedragen € 4,20 per gebruiker per maand. Nadat Syntex is geactiveerd, kun je aan de gang met de verschillende mogelijkheden die de dienst biedt.

Microsoft Syntex automatisch vertalen
Microsoft Syntex - automatisch vertalen

De drie pijlers van Microsoft Syntex

Microsoft Syntex bestaat uit drie pijlers, namelijk verbeteren, verbinden en beheren. Op basis van kunstmatige intelligentie verbetert en verrijkt Microsoft Syntex informatie in Microsoft 365 op een slimme manier (verbeteren). Handelingen, zoals het verwerken van facturen en CV’s, kun je hierdoor volledig automatiseren. Ook wordt automatisch metadata toegevoegd.  Hierdoor kun je geavanceerd zoeken toepassen en procesautomatisering realiseren (verbinden). Tevens ondersteunt de oplossing je bij het beheren en beveiligen van informatie. Het helpt je organisatie onder andere om te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Archiefwet (beheren).

Roadmap Microsoft Syntex

Tijdens ESPC2022 is met ons de roadmap voor Microsoft Syntex gedeeld. Deze ziet er veelbelovend uit!

Microsoft Syntex roadmap
Microsoft Syntex - roadmap

Automatiseren kun je leren

Iedere organisatie heeft duizenden processen waar handmatige acties van collega’s voor nodig zijn. Microsoft Syntex ondersteunt organisaties om deze processen (deels) te automatiseren.

Bij het verwerken van documenten heb je een AI model nodig, waar Microsoft Syntex een aantal templates in aanbiedt. Naast het kiezen van een template, kun je ook zelf een AI model maken en trainen. Het trainen van zo’n AI model klinkt moeilijk, maar is het niet. Microsoft begeleidt je door het doorlopen van een aantal verschillende stappen en het invoeren van “sample data”.

We zagen tijdens ESPC2022 een live voorbeeld, waarbij de spreker één van de AI model templates, “receipt processing”, gebruikte om een willekeurig bonnetje van iemand uit het publiek te verwerken. Dit AI model is door Microsoft getraind om bonnetjes te herkennen en data te extraheren. Binnen een paar seconden werd het totaalbedrag, het betreffende restaurant en de datum herkend en opgeslagen in een SharePoint List. Daarna werd er een Power Automate flow worden gestart om het declaratieproces te voltooien.

Zo zijn er natuurlijk nog talloze voorbeelden te bedenken waar Microsoft Syntex gaat helpen om verschillende documenttypen te herkennen, te verwerken en te classificeren.

Hoe ga je ermee van start?

Bij Advantive werken we al geruime tijd met Microsoft Syntex en we zijn erg enthousiast. Wil je zelf ervaren hoe het werkt? Er is een proefversie beschikbaar, zodat je een maand lang gratis met de verschillende functionaliteiten kunt experimenteren.

Tip: Ga eens beginnen met de AI model templates voor facturen en rekeningen/bonnetjes!

Direct meer weten?

Wil je starten met het automatiseren van je bedrijfsprocessen? Wil je de volgende stap met informatiemanagement in Microsoft 365 maken? Met Microsoft Syntex heb je alles in huis voor een vliegende start! Bel ons gerust wanneer je kennis wilt maken met de mogelijkheden van Microsoft Syntex voor jouw organisatie.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.