Samenwerking NTS en Advantive

NTS ontwikkelt, maakt, assembleert en test complexe (opto-)mechatronische systemen en mechanische modules, die de innovatie van haar klanten helpt te versnellen. Daarmee draagt NTS bij aan een duurzamere, gezondere en toekomstbestendige wereld. Bij NTS zijn wereldwijd 1.700 medewerkers werkzaam.

NTS en digitale transformatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hierbij ligt een duidelijke focus op het continu verbeteren van de klanttevredenheid, het stroomlijnen van processen en het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. Marcel Diemont, Corporate IT Manager bij NTS, vertelt meer over de toegevoegde waarde van ICT voor NTS en over de samenwerking met Advantive.

ICT is voor NTS een business enabler

“Ik ben al ruim 25 jaar enorm gepassioneerd door ICT en dan met name hoe mensen ICT inzetten om een nieuwe wereld te creëren en een digitale transformatie te realiseren. Sinds 2018 versterk ik de NTS-organisatie. ICT is voor NTS een business enabler. We hebben duidelijk voor ogen wat de toegevoegde waarde van ICT voor NTS is. We weten precies waar we naartoe willen en wat we daarvoor moeten doen. Met de inzet van ICT kunnen we de toegevoegde waarde naar onze klanten verder vergroten en onze unieke propositie in de markt nog verder versterken.”

Samenwerking met Advantive

“De samenwerking met Advantive is via een andere ICT-partner ontstaan. Deze partner heeft ons aan Advantive voorgesteld, omdat we op zoek waren naar specifieke kennis en dienstverlening op Microsoft cloud gebied. Dit had de desbetreffende partij niet in huis, maar Advantive wel.”

Advantive is oprecht klantgericht. Er wordt goed en doortastend met ons meegedacht. Het is voor ons een waardevol partnership gebaseerd op wederzijds vertrouwen.”

Regie-organisatie

NTS heeft ervoor gekozen om ICT vrijwel volledig uit te besteden. Daar hoort ook een goede regie-organisatie bij. Hiervoor is er binnen NTS een regieteam vormgegeven. “We hebben binnen NTS een regieteam met onder andere een project portfolio manager en een enterprise architect. Dit team vormt de schakel tussen de business en ICT. Uitvoerende ICT-taken en werkzaamheden worden bij onze ICT-partners weggelegd. Advantive is één van onze partners en zorgt voor volledige ontzorging op Microsoft gebied.”

Designs als basis

Sinds 2019 heeft NTS een stapsgewijze transitie naar de Microsoft cloud ingezet. “De Microsoft cloud is vrijwel helemaal nieuw voor ons. Je kunt de verschillende onderdelen niet zomaar aanzetten. Daar moet je designkeuzes voor maken en daar heeft Advantive ons enorm bij geholpen. Samen met Advantive hebben we de stap naar de Microsoft cloud gemaakt. We hebben allereerst een stevig fundament gerealiseerd. De architecten van Advantive hebben voor ons designs gemaakt voor onder andere: SharePoint Online, Microsoft Teams, Exchange Online, Microsoft Azure, Mobile Device Management / Mobile Applicatie Management (MDM/MAM) en Identity & Access Management (IAM).”

Partnership Advantive

Marcel licht toe hoe NTS samenwerkt met de consultants van Advantive. “We hebben in de basis een hele gestructureerde aanpak vanuit de designs voor de Microsoft cloud. Maar waar het wellicht nog veel meer om gaat, is het creatieve proces rondom ICT. ICT is niet alleen maar nulletjes en eentjes. ICT gaat ook over mensen, adoptie, acceptatie, communicatie en implementatie. Het is belangrijk dat je fijn kunt schakelen en samenwerken met je ICT-partner. We werken nu anderhalf jaar samen met Advantive. De consultants kennen de mensen, de processen, de verschillende bedrijven, de namen en de applicaties. Ze weten precies waar we naartoe willen en snappen dat ook. Ze bouwen mee aan onze visie. Dat is heel snel gegaan. En als je dan ook nog een goede klik hebt met de mensen, dan klopt het helemaal.”

“Hoe de mensen van Advantive in hun werk zitten, typeert waarschijnlijk ook wel de Advantive organisatie. Je merkt dat de mensen van Advantive de ruimte krijgen om hun ding te doen en dat dit actief wordt gestimuleerd door het management. Mensen zijn niet bang om zelf initiatieven te nemen en proactief met andere ICT-partners samen te werken. Er zit veel ondernemersgeest in de mensen. Dat past goed bij ons.”

Wat doen we nog meer?

Modern datacenter

Modern datacenter

Een modern datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Oplossingen

onze oplossingen

Maak kennis met de innovatiekracht en toegevoegde waarde van de Microsoft cloud voor jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.