Nieuw in Microsoft Teams: april 2020 update

Microsoft Teams bestaat deze maand 3 jaar! De hub voor teamwork wordt op dit moment dagelijks door ruim 44 miljoen mensen wereldwijd gebruikt. Het gebruik is door de coronacrisis exponentieel gestegen. Het biedt gebruikers een prettige en veilige manier voor online (samen)werken. Microsoft heeft deze maand een aantal nieuwe mogelijkheden aangekondigd, waardoor je nog fijner met Microsoft Teams kunt werken.

Negen deelnemers zichtbaar tijdens Teams meeting

Vanaf eind april kunnen we voortaan negen deelnemers tijdens een online Teams meeting zien. Tot nu toe zien we maximaal vier deelnemers in beeld. We weten zeker dat veel gebruikers blij zijn met deze Teams uitbreiding!

Microsoft Teams negen deelnemers

Achtergrondgeluid onderdrukken

Het was al mogelijk om je achtergrondbeeld te vervagen. Microsoft heeft aangekondigd om met behulp van kunstmatige intelligentie ook het achtergrondgeluid te onderdrukken. Deze nieuwe functie heet real-time noise suppression. Hierdoor kun je bijvoorbeeld tijdens een vergadering notuleren zonder dat deelnemers aan de vergadering je horen typen op je toetsenbord.

Behoud audio kwaliteit

Microsoft Teams heeft afgelopen week op 1 dag maar liefst 2,7 miljard minuten meetings verzorgd. Het aantal videogesprekken in maart zijn met 1000 procent toegenomen. Om de audio kwaliteit te garanderen, is er nieuwe functionaliteit aan Microsoft Teams toegevoegd. Dankzij deze nieuwe functionaliteit heb je geen last meer van een slechte WiFi of mobiele verbinding, overbelast netwerk of slechte verbinding tijdens bellen onderweg.

Bookings Apps in Teams

Met de Bookings App kun je op een eenvoudige manier afspraken inplannen met mensen buiten je organisatie. Denk hierbij aan sollicitatiegesprekken, besprekingen met klanten, een online consult met een (huis)arts, online afspraak met je financieel adviseur, et cetera.

Vanuit 1 online overzicht / reserveringssysteem kunnen sollicitanten, klanten, patiënten of studenten de beschikbare tijden bekijken en een online afspraak inplannen. Je kunt aan het online overzicht agenda’s van meerdere afdelingen en/of personen koppelen. De gemaakte afspraak kunnen externe contactpersonen eenvoudig aan hun eigen agenda toevoegen. Vervolgens ontvangt de externe contactpersoon per e-mail een uitnodiging met een Teams meeting link. De externe contactpersoon kan vervolgens via de browser of via de Teams mobiele app aan de online afspraak deelnemen.

De Bookings app zal de komende weken beschikbaar komen.

Bookings app

Raise hands functionaliteit

In grote online meetings is het soms lastig om aan te geven als je iets wilt zeggen of een vraag wilt stellen. Met de nieuwe raise hands functionaliteit (handopsteekknopje) wordt het makkelijker om aan te geven dit aan te geven. Het ‘raise hands’ icoon verschijnt in je video feed en in de deelnemerslijst.

Raise your hands

Microsoft 365 Business Voice

Microsoft 365 Business Voice stelt iedere organisatie in staat om Microsoft Teams in te zetten als telefonie-oplossing. Business Voice is beschikbaar als aanvulling op alle Office 365 en Microsoft 365 zakelijke abonnementen.

Achtergrond videogesprek aanpassen

We zijn natuurlijk al gewend aan de mogelijkheid om de achtergrond van je videogesprek te vervagen. Dit zorgt ervoor dat je je privacy kunt waarborgen. Vanaf deze week kun je ook de achtergrond van je videogesprek wijzigen en bijvoorbeeld je bedrijfslogo of kantooromgeving tonen.

Nieuwe mogelijkheden voor organisatoren van Teams meetings

Voor organisatoren van online vergaderingen worden er deze maand twee nieuwe functionaliteiten toegevoegd:

  1. End meeting: aan de bedieningsbalk wordt een nieuwe knop ‘end meeting’ voor alle deelnemers toegevoegd.
  2. Deelnemersrapport: vanuit de deelnemerslijst kan er een deelnemersrapport, inclusief deelname- als vertrekmoment, worden gedownload.

End the meeting

Multiwindows in Teams (meerdere vensters tegelijkertijd openen)

Het is vanaf eind april mogelijk om meerdere vensters tegelijkertijd in Microsoft Teams te openen. Hierbij kun je denken aan chats, vergaderingen, telefoongesprekken en documenten. Het helpt je om slimmer en efficiënter (samen) te werken.

10.000 leden voor 1 Team

Microsoft Teams wordt nu binnen veel organisaties met grote teams gebruikt. Microsoft heeft er dan ook voor gezorgd dat 1 team 10.000 leden (voorheen 5.000) leden mag hebben om samenwerking binnen een team optimaal te kunnen faciliteren.

Microsoft Teams meeting add-in in Outlook

Dankzij de integratie van Microsoft Teams met Outlook kun je voortaan eenvoudig je e-mails in Microsoft Teams plaatsen. Open de e-mail in Outlook en klik vervolgens op ‘delen in Teams’. Ook ontvang je notificaties vanuit Teams in je Outlook.

Direct meer weten?

Heb je vragen over de nieuwe functionaliteit of wil je meer weten over Microsoft Teams? Laat het ons weten!

Meer informatie

Ben je op zoek naar meer informatie over de mogelijkheden, tips en uitleg voor Microsoft Teams? Neem dan een kijkje op de volgende pagina’s:

Meer inspiratie
Met de komst van de nieuwe Microsoft Azure B-serie virtual machines kun je eenvoudig kosten besparen / Azure optimaliseren. We delen in deze blog onze ervaringen met je.Lees meer ›
Microsoft Teams biedt uitgebreide opties voor online werken en online onderwijs. We delen 11 handige tips (plus bonus tips!) voor Microsoft Teams met je!Lees meer ›
Getroffen worden door ransomware is een van de meest ingrijpende security aanvallen voor een bedrijf. In deze blog leggen we je uit wat ransomware is, hoe je je organisatie kunt beschermen en hoe je de risico's van een aanval kunt verminderen.Lees meer ›