Advantive Migratiecockpit vereenvoudigt fileservermigraties naar de cloud

Door het thuiswerken kiezen er steeds meer organisaties voor om de traditionele fileservers uit te faseren en alle documenten te migreren naar de Microsoft cloud: Microsoft Azure, SharePoint Online, OneDrive en Microsoft Teams. Het werken met een fileserver staat simpelweg samenwerken, prettig thuiswerken/mobiel werken en het zoeken/vinden van documenten in de weg. Een fileservermigratie vraagt om een gestructureerde aanpak en planning. Met de Advantive Migratiecockpit vereenvoudigen en versnellen we het complete migratieproces.

Voordelen

  • Kortere doorlooptijd
  • Minder kans op fouten
  • Meerdere afdelingen tegelijkertijd migreren
  • Digitale vastlegging en verwerking van migratie(documentatie)
  • Registratie van werkzaamheden en goedkeuringen
  • Automatische reminders
  • Bestanden worden direct in ‘read only mode’ geplaatst op de fileserver na migratie

Van fileshare naar Microsoft 365/Office 365

De fileserver is voor veel bedrijven de plek om documenten op te slaan en te delen. Het niet kunnen vinden van documenten, het niet kunnen samenwerken aan documenten en het ontbreken versiebeheer belemmeren de dagelijkse werkzaamheden van medewerkers. Zeker nu we (meer) vanuit huis werken.

De migratie van een fileserver naar Microsoft 365/Office 365 maakt een einde aan alle belemmeringen en frustraties. Je creëert voor iedere medewerker een moderne en veilige werkplek. Bovendien geeft het je grip op alle (bedrijfs)data. Advantive begeleidt je stap voor stap met de fileserver migratie naar de cloud. We hanteren voor fileservermigraties een bewezen stappenplan. Hierbij staat de gebruiker centraal.

Advantive Migratiecockpit

Advantive heeft voor fileservermigraties  een migratiecockpit ontwikkeld. Met de Advantive Migratiecockpit kunnen meerdere afdelingen tegelijkertijd naar Office 365 worden gemigreerd. Je hebt hierbij als organisatie zelf de regie en controle strak in handen. Door het toepassen van workflows maken we van een complexe fileservermigratie een gestructureerde en gecontroleerde migratie naar Office 365. Met deze cockpit vereenvoudigen en versnellen we het migratieproces.

Direct meer weten?

Wil je weten hoe je met de Advantive Migratiecockpit op een slimme en snelle manier jouw fileserver of netwerkschijf door Microsoft 365/Office 365 kunt vervangen en remote werken optimaal kunt faciliteren? We delen graag onze ervaringen en tips met je.

Meer informatie

Meer inspiratie
Hoe zorg je ervoor dat iedere medewerker het maximale haalt uit Microsoft Teams? In deze blog delen we tips & tricks voor online adoptie met je.Lees meer ›
Remote werken vraagt om goede digitale ondersteuning en een compleet documentmanagementsysteem. We delen de 10 voordelen van Microsoft 365 als DMS met je.Lees meer ›
Deze maand vond het Nintex ProcessFest 2020 online plaats. Verschillende Nintex sprekers gaven updates en demo’s. We delen de highlights met je.Lees meer ›