Samenwerking Zuiderhuis en Advantive

Zuiderhuis bestaat al meer dan honderd jaar en is een begrip in Zuid-Nederland. Met ruim 80 betrokken en bevlogen collega’s bieden zij particuliere en zakelijke klanten een brede financiële dienstverlening op het gebied van verzekeringen, hypotheken, financieel advies en risicomanagement. Dit vraagt om goede informatievoorziening, transparantie, kennisdeling en -borging. Een nieuw intranet biedt Zuiderhuis hiervoor de gewenste ondersteuning. Rob Derks, Robin Lantinga en Thijs Gerritsma delen met ons de aanleiding, projectaanpak, adoptiestrategie en eerste ervaringen.

Rol van ICT

Rob Derks, projecteigenaar en manager financieel advies & particulier schade: “ICT speelt een belangrijke rol binnen Zuiderhuis. We streven continu naar een goede balans tussen customer intimacy en operational excellence. Met ICT weten we onze dienstverlening te innoveren. We gebruiken gerobotiseerde procesautomatisering om handmatige werkzaamheden te automatiseren en om schademeldingen tot een bepaald bedrag automatisch af te handelen. Daarnaast hebben we een nieuwe app voor onze klanten gelanceerd. Ook wordt onze post automatisch verwerkt. Onze collega’s krijgen hierdoor de ruimte om onze klanten beter te kunnen bijstaan bij complexere vragen of gebeurtenissen. We streven naar efficiënte processen en klantgerichte dienstverlening. We hebben al mooie stappen gemaakt, maar dit blijft continu onze aandacht vragen

Aanleiding

Rob Derks vervolgt: “Up to date kennis is cruciaal in onze dienstverlening. De aanleiding voor een intranet was dan ook om één platform voor informatievoorziening, kennisdeling en -borging te realiseren. Ook wilden we met een nieuw intranet onze medewerkers van relevant nieuws voorzien. Het uiteindelijke doel is om onze collega’s met het nieuwe intranet een vertrekpunt voor hun digitale werkplek te bieden.”

Advantive is oprecht klantgericht. Er wordt goed en doortastend met ons meegedacht. Het is voor ons een waardevol partnership gebaseerd op wederzijds vertrouwen.”

Projectaanpak

Rob Derks: “De projectgroep heeft het intranet vormgegeven naast hun eigen werkzaamheden. Het was dan ook bijzonder prettig dat Advantive hierin de regierol pakte. Ze hebben ons stap voor stap geholpen om ons nieuwe intranet, met de naam Zuidernet, vorm te geven.”

Robin Lantinga, projectgroep lid en acceptant volmacht zakelijk: “Samen met Advantive hebben we de structuur voor het nieuwe intranet bepaald. Advantive wist de juiste vertaalslag van onze wensen naar functionaliteit te maken. Vervolgens heeft Advantive voor ons het intranet gebouwd. Zuidernet is ons eerste intranet. We hebben als projectgroepleden dan ook veel tijd besteed aan het vullen van het intranet met data. Dan is het heel prettig dat je weet dat Advantive de rest voor je regelt.”

Trots

Robin Lantinga: “Samen met Advantive hebben we in zes maanden een prachtig intranet gerealiseerd. Ik ben trots op wat er nu staat. Wat ik wel stoer vind, is dat we als projectgroep met minimale ICT-kennis iets moois hebben neergezet.”

Rob Derks: “De nieuwe pay-off van Zuiderhuis is: Duidelijk dichtbij. Zuidernet sluit hier perfect bij aan. Als voorbeeld, we kunnen nu met 1 bericht op 1 moment al onze medewerkers op een heldere en transparante manier bereiken.”

Samenwerking Advantive

Thijs Gerritsma: “Advantive is Valo premium partner en Microsoft Gold Partner. En dat merk je. Ze beschikken over enorm veel Valo en Microsoft kennis en praktijkervaring. Ze hebben ons van A tot Z goed geholpen. Het was dan ook een logische stap om het beheer van Valo aan Advantive uit te besteden.”

Rob Derks: “Het is bijzonder prettig samenwerken met Advantive. De consultants hebben veel kennis en zijn altijd bereikbaar. Vragen worden snel opgepakt en ze denken met je mee. We krijgen de begeleiding en ondersteuning die we nodig hebben. En ze zitten bij ons om de hoek. Dat is een prettige bijeenkomstigheid.”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.